Zaterdag 4 mei 2013 Klimmen

Afgelopen zaterdag gingen we tokkelen en abseilen met de scouts en welpen. Omdat het vakantie was waren er niet zo veel welpen en scouts dus hebben we met 2 groepen samen gedraaid. Zoals altijd verzamelden we bij de school om gezamenlijk te vertrekken naar het klimterrein. Daar aangekomen had de leiding alles al klaar gezet en gingen de eerste welpen al de boom in. Nadat iedereen een keer was geweest mochten degene die nog wilden nogmaals een keer gaan. We hebben een aantal zeer stoere welpen en scouts die het zo leuk vonden dat ze drie keer naar boven zijn geklommen. Nadat iedereen veilig en wel op de grond stond was het al weer tijd om naar huis te gaan. Kortom weer een super geslaagde scouting dag. Zie ook de foto’s in het fotoboek van onze stoere welpen en scouts.

Welpenkamp 12,13,14 april 2013

Dit weekend zijn we met alle welpen op kamp geweest in de Rendierhoeve, voor sommige welpen was het zeer spannend omdat, ze of nog nooit met de welpen op weekend waren geweest of nog nooit hadden gekampeerd in een tent. Eenmaal aangekomen op het terrein gingen de welpen al snel zoeken naar hout om een groot kampvuur te maken. Nadat alle tenten waren ingericht hebben we nog lekker bij het kampvuur gezeten en was het al weer tijd om naar bed te gaan.

 

Op zaterdagochtend waren de eerste welpen al weer vroeg wakker. Sommige zeiden dat ze de hele nacht niet geslapen hadden, wat best zou kunnen omdat een aantal welpen nog kleine oogjes hadden van de slaap. Na het ontbijt was het tijd om met het programma te beginnen dit bestond uit onderdelen die te maken hadden met het insigne weer. In de middag hebben we nog een heerlijke cake gegeten die Tijme had gemaakt in de zelf gebouwde oven. ’s Avonds hadden we als diner kleine zelf gemaakte pizza’s uit de oven. Deze smaakte voortreffelijk. Na nog een avondspel was het al weer tijd om naar bed te gaan. Gelukkig waren de welpen zo uitgeput dat slapen dit keer geen probleem was.

Op zondagochtend waren de welpen er ook weer vroeg  bij. Na het ontbijt hebben we in verschillende groepjes  programma onderdelen gedaan zoals kampvuur maken, hakken en stokken maken om daar marshmallows aan te prikken en deze te roosteren.  Na de lunch hebben de welpen nog verder de hutten afgebouwd en was het al weer tijd om naar huis te gaan. We hebben mede door het mooie weer een super leuk weekend achter de rug. Op naar het volgende weekend

Logboek Welpen Vuur Maken 2012

Vuur maken

 

De scouts hadden al de aftrap gegeven voor het koken in ovens, nu was het ook de beurt aan de welpen! De ovens hadden we al gebouwd zodat we snel aan de slag konden. De nesten hebben alle 4 een mooi vuur gemaakt en heel goed samen gewerkt. Nadat we de boterkoek en croisanten opgegeten hebben moesten we nog iets belangrijks doen. Abel, onze 25ste welp moest namelijk ongroend en geïnstalleerd worden. Nadat hij een parcours afgelegd had was het tijd om terug te fietsen naar het gebouw waar zijn ouders op hem stonden te wachten. We hebben toen Abel geïnstalleerd en afgesloten. Het was best een beetje bijzonder. Vanaf vandaag heeft Celtica namelijk voor het eerst 25 geïnstalleerde welpen, en record! En natuurlijk moet ik ook even vermelden dat wij als staf erg trots zijn op alle welpen omdat ze zaterdag echt heel erg goed gefietst hebben! 

 

Gewijzigd op ( Tuesday, 20 January 2009 )

 

Logboek Welpen: 28 april Ruilspel

Ruilspel

 

Afgelopen zaterdag hebben wij met de welpen het grote ruilspel gespeeld. Dit houdt in dat je langs de deuren gaat en vraagt of je iets kunt ruilen. De welpen begonnen allemaal met een dominosteen. En wisten al heel snel deze om te ruilen voor iets leukers. De meeste welpen werden steeds fanatieker. Er kwamen ook een hoop mooie dingen voorbij en ook lekkere dingen. Het was erg leuk om te zien hoe vaak ook de mensen die open deden mee dachten en enthousiast werden. Bijna aan het einde van middag hadden alle welpen wel iets wat ze wilden houden en of anders ruilde met een medewelp. Kortom het was weer een geslaagd spel en voor herhaling vatbaar.

De esta leiding

 

Gewijzigd op ( Tuesday, 20 January 2009 )