De welpen van Scouting Celtica in de Reeshof

 

Lekker buiten aan de slag!

De welpen (vroeger de esta's) zijn een groep jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar oud. Met elkaar doen we op zaterdag verschillende outdoor-activiteiten. Je kunt denken aan vuur maken en op dit vuur koken, een tocht lopen, naar het bos gaan en hier actieve spellen spelen. Kijk hier voor het programma van de komende tijd. We gaan ook elk jaar een aantal weekenden op kamp: in de winter in een blokhut en in de zomer in tenten. Natuurlijk gaan we ook een week op zomerkamp. Hoe cool is dat!

Neem contact op

Vind jij dit echt bij jou passen, ben je nieuwsgierig en avontuurlijk? Kom dan een keer kijken. Wij draaien elke zaterdag van 12.30 tot 15.00 uur. We zijn te vinden in ons gebouw, Kronenbergstraat 2, 5045 NC Tilburg. Dit ligt direct tegen het Reeshofbos aan! Vanuit Koolhoven en andere delen in de Reeshof fiets je er in minder dan 10 minuten naartoe. Wil je eerst meer informatie, neem dan contact op via het formulier of stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Leeftijdsgroep: 7 t/m 11 jaar.

Bijeenkomst: wekelijks op zaterdag van 12.30 uur tot 15.00 uur.

Teamleider: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leiding: Maikel, Marjanne, Bradley, Nick en Isis.

 

De welpen bestaan in Nederland 100 jaar!

 

Wat zijn welpen?

Het spel van de welpen is in Engeland bedacht door ene Lord Baden-Powell (nou weet je ook waarom we een Baden-Powelllaan hebben in Tilburg!). Hij heeft hiervoor de avonturen van Mowgli in het Junglebook als uitgangspunt genomen. Dit jongetje groeide op als 'welp' tussen de wolven. Het boek is een aantal keren verfilmd. Hieronder een liedje uit de tekenfilm.

Meer algemene informatie over de welpen vind je op de site van Scouting Nederland.

 

Zomerkamp

Een van de leukste activiteiten is natuurlijk kamperen in een tent. Naast verschillende kampweekenden organiseert de leiding elk jaar in de eerste week van van de zomervakantie een zomerkamp, steeds op een andere locatie en vaak op een van de schitterende kampeerterreinen van Scouting Nederland of Scouting Vlaanderen. Een spannende maar superleuke ervaring!

2019 Scoutscentrum Buitenzorg, Baarn

2018 Labelterrein Het Naaldenveld, Zandvoort

2017 Austerlitz, Utrecht

2016 Scouting labelterrein Herrendal, Mook

 

Welpenblog

Welpen online

Wat vervelend dat zowel de school als de scouting dicht zijn komende weken! Hopelijk zijn jullie allemaal nog niet ziek geworden,zodat jullie nog lekker kunnen gamen,knutselen en met dit goede weer hopelijk buiten kunnen spelen.

Elke week geven wij nieuwe opdrachten,weetjes,ideeen,puzzels om jezelf mee te vermaken en zodat jullie ons en de scouting niet vergeten!

Ben je benieuwd naar de opdrachten voor deze week? Neem dan hier snel een kijkje! Maar je kunt natuurlijk ook altijd aan je insigneboekje werken.
 

dieren

Heb jij ook nog leuke foto's of filmpjes van de werkjes die je aan het doen bent voor je insignes, stuur deze dan naar je teamleider!! Wie weet zie je dan jou foto of filmpje volgende keer op de website.
Kijk hier voor meer welpenblogs.

 

Celtica online

Wil jij ook mee doen aan onze online programma's? Klik dan op onderstaande linkjes en kijk wat we deze week voor online programma hebben.

Bevers (5 t/m 7 jaar) Bevernieuws

Welpen (7 t/m 11 jaar) Welpenblog

Scouts (11 t/m 14 jaar) Scout-journaal

Veel plezier allemaal! 

 

Welpen online

Wat is dit vreemd. Ons gebouw ligt er verlaten bij. Alles stil, geen vrolijke kinderstemmen. Ook wij kunnen door het coronavirus niet meer bij elkaar komen om leuke scoutingactiviteiten te beleven.

Maar gelukkig is onze leiding erg creatief. Zij hebben thuis een leuk programma in elkaar gezet.

Elke week ontvangen de welpen een aantal thuisopdrachten die aansluiten bij hun insigneboekje. Iedereen kan thuis leuke scoutingactiviteiten doen en daarnaast ook nog werken voor een insigne.

De leiding heeft gevraagd om leuke foto's of filmpjes in te sturen van de activiteiten waar je aan werkt. Zo blijven we toch met elkaar in contact.

En wat word er hard gewerkt !!

eten welpen klein

eten welpen klein 1

Heb jij ook nog leuke foto's of filmpjes van de werkjes die je aan het doen bent voor je insignes, stuur deze dan naar je teamleider!! Wie weet zie je dan jou foto of filmpje volgende keer op de website.

 

Koop via Sponsorkliks

Koop via Sponsorkliks en steun onze groep. 

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Bol.com, Mediamarkt, Wehkamp, Booking.com, etc. Meer weten?