De welpen van Scouting Celtica in de Reeshof

 

Lekker buiten aan de slag!

De welpen (vroeger de esta's) zijn een groep jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar oud. Met elkaar doen we op zaterdag verschillende outdoor-activiteiten. Je kunt denken aan vuur maken en op dit vuur koken, een tocht lopen, naar het bos gaan en hier actieve spellen spelen. Kijk hier voor het programma van de komende tijd. We gaan ook elk jaar een aantal weekenden op kamp: in de winter in een blokhut en in de zomer in tenten. Natuurlijk gaan we ook een week op zomerkamp. Hoe cool is dat!

 

Vind jij dit echt bij jou passen, ben je nieuwsgierig en avontuurlijk? Kom dan een keer kijken. Wij draaien elke zaterdag van 12.30 tot 15.00 uur. We zijn te vinden in ons gebouw, Kronenbergstraat 2, 5045 NC Tilburg. Dit ligt direct tegen het Reeshofbos aan! Vanuit Koolhoven en andere delen in de Reeshof fiets je er in minder dan 10 minuten naartoe. Wil je eerst meer informatie, neem dan contact op via het formulier of stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Leeftijdsgroep: 7 t/m 11 jaar.

Bijeenkomst: wekelijks op zaterdag van 12.30 uur tot 15.00 uur.

Teamleider: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leiding: Maikel, Marjanne, Bradley, Tessa, Nick en Isis.

 

Wat zijn welpen?

Het spel van de welpen is in Engeland bedacht door ene Lord Baden-Powell (nou weet je ook waarom we een Baden-Powelllaan hebben in Tilburg!). Hij heeft hiervoor de avonturen van Mowgli in het Junglebook als uitgangspunt genomen. Dit jongetje groeide op als 'welp' tussen de wolven. Het boek is een aantal keren verfilmd. Hieronder een liedje uit de tekenfilm.

Meer algemene informatie over de welpen vind je op de site van Scouting Nederland.

 

Zomerkamp

Een van de leukste activiteiten is natuurlijk kamperen in een tent. Naast verschillende kampweekenden organiseert de leiding elk jaar in de eerste week van van de zomervakantie een zomerkamp, steeds op een andere locatie en vaak op een van de schitterende kampeerterreinen van Scouting Nederland of Scouting Vlaanderen. Een spannende maar superleuke ervaring!

2018 Labelterrein Het Naaldenveld, Zandvoort

2017 Austerlitz, Utrecht

2016 Scouting labelterrein Herrendal, Mook

 

Welpenblog

Vrijdag 25 oktober Welpenweekend

Wat was dat weer een avontuurlijk en spannend weekend! Ook dit weekend gingen we weer met de welpen op kamp, maar bezochten we een nieuwe locatie samen met de bevers.
We werden vrijdagavond afgezet door onze ouders bij het kampterrein. Voor vele van ons was dit de eerste keer op kamp, dus dat was best wel spannend. Al snel werd het thema duidelijk, want iedereen was verkleed: Halloween! Eerst werd het thema en de kampregels uitgelegd. Ook kregen we nieuwe nesten! We hadden twee overkoepelende spellen het gehele kamp door; een soort cluedo en gotcha. Dit laatste was vooral erg leuk, want je moest de persoon die op jouw kaartje stond uitschakelen, als dat was gelukt, kreeg je het kaartje van wie je had uitgeschakeld. Je moest ervoor zorgen dat je alleen overbleef.
Na een tijdje gingen we ook de tenten indelen en hebben we nog wat renspellen gedaan. We eindigden de dag bij het kampvuur met lekkere marshmallows en raadselspelletjes, hmm!

Kijk hier voor een uitgebreid verslag van dit spannende weekendkamp.

kampvuur klein

Leden en leiding gezocht

We zijn altijd op zoek naar nieuwe leden en ook nieuwe leiding om ons enthousiaste team aan te vullen. Meld je aan!