De welpen van Scouting Celtica in de Reeshof

groepsfoto nov 2020 klein

 

Lekker buiten aan de slag!

De welpen (vroeger de esta's) zijn een groep jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar oud. Met elkaar doen we op zaterdag verschillende outdoor-activiteiten. Je kunt denken aan vuur maken en op dit vuur koken, een tocht lopen, naar het bos gaan en hier actieve spellen spelen. Kijk hier voor het programma van de komende tijd. We gaan ook elk jaar een aantal weekenden op kamp: in de winter in een blokhut en in de zomer in tenten. Natuurlijk gaan we ook een week op zomerkamp. Hoe cool is dat!

Neem contact op

Vind jij dit echt bij jou passen, ben je nieuwsgierig en avontuurlijk? Kom dan een keer kijken. Wij draaien elke zaterdag van 12.00 tot 14.30 uur. We zijn te vinden in ons gebouw, Kronenbergstraat 2, 5045 NC Tilburg. Dit ligt direct tegen het Reeshofbos aan! Vanuit Koolhoven en andere delen in de Reeshof fiets je er in minder dan 10 minuten naartoe. Wil je eerst meer informatie, neem dan contact op via het formulier of stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Leeftijdsgroep: 7 t/m 11 jaar.

Bijeenkomst: wekelijks op zaterdag van 12.00 uur tot 14.30 uur.

Teamleider: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leiding: Maikel, Bradley, Nick, Isis, Benthe

Hulpleiding: Finn, Raf

 

De welpen bestaan in Nederland 100 jaar!

 

Wat zijn welpen?

Het spel van de welpen is in Engeland bedacht door ene Lord Baden-Powell (nou weet je ook waarom we een Baden-Powelllaan hebben in Tilburg!). Hij heeft hiervoor de avonturen van Mowgli in het Junglebook als uitgangspunt genomen. Dit jongetje groeide op als 'welp' tussen de wolven. Het boek is een aantal keren verfilmd. Hieronder een liedje uit de tekenfilm.

Meer algemene informatie over de welpen vind je op de site van Scouting Nederland.

 

Zomerkamp

Een van de leukste activiteiten is natuurlijk kamperen in een tent. Naast verschillende kampweekenden organiseert de leiding elk jaar in de eerste week van van de zomervakantie een zomerkamp, steeds op een andere locatie en vaak op een van de schitterende kampeerterreinen van Scouting Nederland of Scouting Vlaanderen. Een spannende maar superleuke ervaring!

2019 Scoutscentrum Buitenzorg, Baarn

2018 Labelterrein Het Naaldenveld, Zandvoort

2017 Austerlitz, Utrecht

2016 Scouting labelterrein Herrendal, Mook

 

Welpenblog

Maandag 18 januari

Online Programma

Stay-at-home picknick

Leg een lekker kleed of een matras met een kleed eroverheen op de grond, zodat je lekker kan zitten! Versier de plek eromheen met kaarsjes, planten of andere leuke dingen. Daarna hoef je alleen nog maar te zorgen voor lekkere hapjes.

Veel plezier!

Wil je nog meer creatief bezig zijn? Kijk dan hier voor het volledige online programma.

Natuurlijk kun je ook thuis aan de slag met je insigneboekje!
 

Poster welpeninsignes 495x700

We vinden het leuk om foto's/filmpjes te ontvangen van de online programma's die jullie thuis doen. Let wel op dat je alleen foto's/filmpjes stuurt die op social media mogen! Wie weet zie je jou foto's/filmpjes terug bij ons op social media.

Kijk hier voor meer welpenblogs.

 

Kampeertips

 

 Voor het eerst mee op kamp... dan wil je natuurlijk niet de helft zijn vergeten. Zo'n kamp is al een avontuur op zich. Kijk hier voor de checklist kamp

 

HELP HELP HELP

Koop via Sponsorkliks en steun onze groep. 

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Bol.com, Mediamarkt, Wehkamp, Booking.com, etcMeer weten?