Zaterdag 4 mei 2013 Klimmen

Afgelopen zaterdag gingen we tokkelen en abseilen met de scouts en welpen. Omdat het vakantie was waren er niet zo veel welpen en scouts dus hebben we met 2 groepen samen gedraaid. Zoals altijd verzamelden we bij de school om gezamenlijk te vertrekken naar het klimterrein. Daar aangekomen had de leiding alles al klaar gezet en gingen de eerste welpen al de boom in. Nadat iedereen een keer was geweest mochten degene die nog wilden nogmaals een keer gaan. We hebben een aantal zeer stoere welpen en scouts die het zo leuk vonden dat ze drie keer naar boven zijn geklommen. Nadat iedereen veilig en wel op de grond stond was het al weer tijd om naar huis te gaan. Kortom weer een super geslaagde scouting dag. Zie ook de foto’s in het fotoboek van onze stoere welpen en scouts.

Logboek scouts: Jongens/Meisjesdag 3-11-12

Zaterdag 3 november 2012

Vandaag hadden we jongens en meiden dag. Dit betekent dat de jongens en meisjes scouts van elkaar apart
een programma draaide. Ik (Arianne) ben een vrouwelijke leiding dus vertel een stukje over de meidenochtend.
Nadat we Sint lootjes hadden getrokken gingen we met alle scouts meiden eerst boodschappen doen op de
heyhoef. Daar hebben we spulletjes voor cupecakes gehaald en gezichtmaskers. Daarna gingen we op weg naar
het huis van Arianne. Daar aangekomen kregen alle meiden een masker aangebracht en gingen een aantal
meiden cakjes bakken. Rebecca ging aan de slag met de make up. Voor we het wisten was de tijd alweer voorbij
en met als eindresultaat dat alle meiden mooi waren opgemaakt en iedereen een cupecake had versierd.
Kortom een leuke en geslaagde meidenochtend en zeker voor herhaling
vatbaar.

Met vriendelijke scoutinggroet,
Arianne

Logboek Scouts Vuur maken 2012

Vuur Maken

 

Het is al weer een tijdje geleden dat we vuur gemaakt hebben. Het weer werkt lekker mee dus we zijn naar de bossen gefietst waar we natuurlijk begonnen met het verzamelen van hout en het bouwen van ovens. De uitdaging was om een boterkoekdeeg en croisantendeeg klaar te maken in de ovens. En uiteindelijk bleek dit wonderbaarlijk goed te werken. Helaas bleken de tegels, die we als rooster gebruikte, niet tegen de enorme hitte bestand te zijn en braken. Maar we zouden geen scouts zijn als we dat niet op wisten te lossen. Uiteindelijk hebben we heerlijk gesmuld en na nog was marshmallows was het al weer tijd om het vuur uit te maken en terug te fietsen.

Met vriendelijke scoutinggroet,

Arianne, Maikel en Rebecca

Logboek Scouts: 28 April Pionieren

Pionieren

 

Deze zaterdag gingen we met alle scouts pionieren dit omdat we een aantal welpen hadden die vandaag mee kwamen kijken hoe het is bij de scouts ,omdat ze volgend jaar gaan overvliegen. Nadat iedereen zijn opdracht had gekregen konden de scouts aan de slag. Ze moesten verschillende knopen leggen en daarna met die knopen uiteindelijk met elkaar een pionier object vormen. Bij alle groepjes stond aan het einde van de ochtend een mooi driepik. Maar omdat het nogal wat tijd gekost had om alles op te bouwen zijn er niet meer aan toe gekomen om alles samen te voegen. Maar het resultaat tot nu toe mag er zeker zijn en op zomerkamp zullen er na deze ochtend mooie keukens ontstaan.

Gewijzigd op ( Wednesday, 25 February 2009 )