De bevers van Scouting Celtica

groepsfoto klein 1

 

Samen spelen en avonturen beleven!

De bevers zijn een groep jongens en meisjes van 5 tot en met 7 jaar oud. Iedere zaterdag gaan we leuke dingen doen met allen. We gaan naar het bos voor een gezellige picknick en hutten te bouwen. We spelen spelletjes, gaan knutselen en soms ook bakken. Niks is ons te gek!

Een aantal keren per jaar gaan we een weekend op kamp. Dan gaan we 1 nachtje in een blokhut slapen en beleven dan de leukste avonturen. Met het zomerkamp gaan we van vrijdagavond tot en met zondagmiddag naar een blokhut. Spannend, want dan zijn we twee nachtjes van huis! Maar we hebben natuurlijk al goed geoefend met onze weekendkampen. Ook hebben we 1x per jaar een groepsweekend, dan gaan we met de hele groep op kamp. Dat is ook heel leuk, want dan leer je ook de oudere kinderen alvast een beetje kennen. Kijk hier voor het programma.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag meer weten? Kom dan een keer kijken! Wij draaien elke zaterdag van 10.00 uur tot 12.00 uur. Wij zijn te vinden in ons gebouw, Kronenbergstraat 2, 5045 NC Tilburg. Dit ligt direct tegen het Reeshofbos aan! Vanuit Koolhoven en andere delen in de Reeshof fiets je er in minder dan 10 minuten naartoe. Wil je eerst meer informatie, neem dan contact op of stuur ons een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Leeftijdsgroep : 5 t/m 7 jaar

Bijeenkomst : zaterdag van 10.00 uur tot 12.00 uur

Teamleidster : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leiding : Nick, Isis, Tessa, Bradley

Wat zijn bevers?

De bevers spelen in het thema Hotsjietonia. In het dorp Hotsjietonia wonen verschillende mensen. Samen met Stuiter beleven we leuke avonturen in Hotsjietonia. We gaan zingen en knutselen met Keet en Fleur Kleur. We beleven avonturen in het bos met Bas Bos en Rebbel. Bij Sterre en Steven Stroom leren we over andere landen, we komen tot rust bij Noa en gaan koken bij Rozemarijn. Elke zaterdag beleven we weer een nieuw avontuur in Hotsjietonia.

Kaart Hotsjietonia

Bevernieuws!

Zaterdag 12 oktober

Vandaag hebben we met de bevers gewerkt aan de eerste scoutingtechnieken. Eerst gingen we een plankje met een aantal gaatjes erin verven. Alle plankjes waren prachtig geworden. Toen dit klaar was gingen we touwtjes door de gaatjes doen. Daarna gingen we knopen. We leerden echte scouting knopen! En wat ging dat goed. Knap gedaan hoor!

knopen bevers

Na het drinken gingen we pionieren. Omdat pionieren met grote palen en touw nog wat moeilijk is, hebben wij dit gedaan met marsmellows en sateprikkers. Dat ging goed. We hebben allemaal een echt huis gemaakt.

pionieren bevers 2   pionieren bevers 3

Na afloop mochten we de marsmellows opeten. Lekker hoor. Het was weer een leuke en gezellige ochtend bij de bevers.

Heb je interesse om aan te sluiten bij onze Bevers? Schrijf je dan nu vrijblijvend in door ons een mailtje te sturen ! We houden je dan op de hoogte over alle nieuwe ontwikkelingen van onze Bevers.

 

Koop via Sponsorkliks

Koop via Sponsorkliks en steun onze groep. 

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Bol.com, Mediamarkt, Wehkamp, Booking.com, etc. Meer weten?

Bevers Samen Foto Scouting Nederland

Foto: Scouting Nederland