De bevers van Scouting Celtica

groepsfoto klein 1

 

Samen spelen en avonturen beleven!

De bevers zijn een groep jongens en meisjes van 5 tot en met 7 jaar oud. Iedere zaterdag gaan we leuke dingen doen met allen. We gaan naar het bos voor een gezellige picknick en hutten te bouwen. We spelen spelletjes, gaan knutselen en soms ook bakken. Niks is ons te gek!

Neem contact op

Een aantal keren per jaar gaan we een weekend op kamp. Dan gaan we 1 nachtje in een blokhut slapen en beleven dan de leukste avonturen. Met het zomerkamp gaan we van vrijdagavond tot en met zondagmiddag naar een blokhut. Spannend, want dan zijn we twee nachtjes van huis! Maar we hebben natuurlijk al goed geoefend met onze weekendkampen. Ook hebben we 1x per jaar een groepsweekend, dan gaan we met de hele groep op kamp. Dat is ook heel leuk, want dan leer je ook de oudere kinderen alvast een beetje kennen. Kijk hier voor het programma.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag meer weten? Kom dan een keer kijken! Wij draaien elke zaterdag van 10.00 uur tot 12.00 uur. Wij zijn te vinden in ons gebouw, Kronenbergstraat 2, 5045 NC Tilburg. Dit ligt direct tegen het Reeshofbos aan! Vanuit Koolhoven en andere delen in de Reeshof fiets je er in minder dan 10 minuten naartoe. Wil je eerst meer informatie, neem dan contact op of stuur ons een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Leeftijdsgroep : 5 t/m 7 jaar

Bijeenkomst : zaterdag van 10.00 uur tot 12.00 uur

Teamleidster : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leiding : Nick, Isis, Tessa, Bradley

Wat zijn bevers?

De bevers spelen in het thema Hotsjietonia. In het dorp Hotsjietonia wonen verschillende mensen. Samen met Stuiter beleven we leuke avonturen in Hotsjietonia. We gaan zingen en knutselen met Keet en Fleur Kleur. We beleven avonturen in het bos met Bas Bos en Rebbel. Bij Sterre en Steven Stroom leren we over andere landen, we komen tot rust bij Noa en gaan koken bij Rozemarijn. Elke zaterdag beleven we weer een nieuw avontuur in Hotsjietonia.

Kaart Hotsjietonia

Bevernieuws!

Bevers online

indexRozemarijn

Opruimen en schoonmaken hoort ook bij koken. Een klusje waar eigenlijk nooit iemand zin in heeft. Maar als je gaat koken, dan moet het aanrecht natuurlijk wel schoon zijn. En als je na het koken nooit zou afwassen, dan heb je na een tijdje geen schoon serviesgoed, bestek en pannen meer.

Bah…...schoonmaken.

Veel mensen vinden schoonmaken echt niet niet leuk. Maar zet eens een gezellig muziekje op om naar te luisteren of om lekker mee te zingen. Of zet een leuk luisterboek aan. Zo word het vervelende klusje toch nog leuk en gezellig.

1 De meeste mensen hebben een vaatwasser. Help papa of mama eens een keer mee met het in/uitruimen van de vaatwasser. Want waar zet je de pannen neer en waar moet het bestek…… en als het schoon is, moet het natuurlijk ook weer netjes in de kastjes opgeruimd worden.

2 Was eens een keer met de hand af. Lekker een sopje maken in de afwasbak en alles met de afwasborstel schoonmaken. Maar doe dit dan bijvoorbeeld met een plastic servies. Dat is een stuk veiliger. Want glazen kunnen breken en dan kun je je lelijk snijden. En messen zijn ook erg scherp. Was dus alleen af als papa of mama er bij is en laat de gevaarlijke dingen door hen doen.

3 Als laatste hoort het aanrecht natuurlijk ook schoon te zijn. Vraag maar eens aan papa of mama hoe zij dit doen.

 Ed bever

 

 

 

Celtica online

Wil jij ook mee doen aan onze online programma's? Klik dan op onderstaande linkjes en kijk wat we deze week voor online programma hebben.

Bevers (5 t/m 7 jaar) Bevernieuws

Welpen (7 t/m 11 jaar) Welpenblog

Scouts (11 t/m 14 jaar) Scout-journaal

Veel plezier allemaal! 

 

Koop via Sponsorkliks

Koop via Sponsorkliks en steun onze groep. 

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Bol.com, Mediamarkt, Wehkamp, Booking.com, etc. Meer weten?

Bevers Samen Foto Scouting Nederland

Foto: Scouting Nederland